SAHADOK on Aleksi Salmenperän ja Mia Halmeen vuonna 2009 perustama elokuvatuotantoyhtiö luoville ja ennakkoluulottomille elokuville. Yhtiö on ollut dokumenttien ja fiktioiden kehittely- ja kirjoituspaikka sekä yhteistuottaja.

SAHADOK on ollut yhteistuottajana Aleksi Salmenperän elokuvassa Paha perhe, joka sai ensi-iltansa Berlinaren Panoramassa 2010, ja Alcan Highwayssa jonka ensiesitys oli Hot Docsissa Torontossa 2013. Joka toinen pari on SAHADOKin ensimmäinen oma tuotanto.

info@sahadok.fi

mia-1

MIA HALME on ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen elokuviaan on esitetty erilaisilla festivaaleilla laajasti ympäri maailman jo viidentoista vuoden ajan. Edellinen elokuva Ikuisesti sinun (2011) sai Jussi –palkinnon vuoden parhaana dokumenttielokuvana ja palkittiin esimerkiksi parhaasta ohjauksesta Visions du Réel –festivaalilla. Halme on ohjannut useita perhe-aiheisia elokuvia; edellinen elokuva kertoi huostaan otetuista lapsista. Hän työskentelee parhaillaan myös Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksella Dokumentaarisen linjan vastuuopettajana, Executive in Residence

MIA HALME
mia@sahadok.fi
+358 50 596 1355

aleksi

ALEKSI SALMENPERÄ on palkittu käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hänen elokuvansa on ollut kahdesti Suomen Oscar-ehdokkaana ja kahdesti EFAn nimittämänä ehdokkaana parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi. Hänen elokuviaan ovat mm. Jättiläinen (2016), Häiriötekijä (2015), Alaska Highway (2013), Miehen työ (2007).

ALEKSI SALMENPERÄ
aleksi@sahadok.fi
+358 40 847 0969